Pazartesi, Şubat 28, 2011

insan dediğin..


günler, bir öncesinin kopyasını teşkil etmekten öte gitmiyor bu zamanlarda.. bazen bırak pantolonunu değiştirmeyi, aynı tekleme çoraplarını giyiyor insan.. erinmekten mi? yoksa nesneye bağlanmaktan mı? adını konduramadım henüz.. oysa giyilmemiş ne çok temiz çorap var..

...gidilmemiş ne çok yol.. aynı yolları defalarca arşınlamaktan ayaklar kendisi sürüklenir oldu kaldırımlara.. kestanecilerle simitçiler de olmasa insan kafasını kaldırıpta bakmayacak, bir çift gözün ardına kadar gizlendiği suretlere.. 

sürekli telaşlı kalabalıklar geziniyor etrafta.. hep bir yerlere yetişebilmenin telaşı.. tramvaylar tıka basa yolcu dolu.. tek atımlık nefeslerin oluşturduğu buğu deryasından dışarıyı göremiyor insan.. herkes bir noktaya kilitlenmiş ineceği durağı bekliyor.. kimse göz göze gelmek istemiyor..

yolları kesişen kaçamak bakışlar kızarıyor ansızın... sonra gözler camdan dışarılarda bir şeyler aramanın telaşına düşüyor.. ve en sonunda da normale dönüyor kızartılar.. bir müddet sonra diğeri iniyor ve öbürü ardından bakıyor tren uzaklaşana kadar.. sonra bir yenisi başlıyor.. şu kel amcanın sola yatırılmış saçları oyalıyor belkide bir kaç durak.. ve en sonunda da inme zamanı geliyor.. 

ağır aksak inilip karşıya geçililyor.. eller ceplerde, anlamsız düşünce balonları yanıp yanıp sönüyor zihinde.. düşüncelerinden kahkaha atarak geçip yiten turistlerin sesiyle uyanıyor.. köşeyi dönerek, yoğun istek üzerine yayınlanacak olan tekrarı beklemeye koyuluyor..

                                                                                                                                           

günün bilgisi: bermuda şeytan üçgeni olarak adlandırılan bölge atlas okyanusu'nda yer almaktadır.. bu ügenin köşelerinde; bermuda, florida'da ki miami ve porto riko'da ki san juan bölgeleri bulunmaktadır.. bölge gizemini; yok yere kaybolan uçak ve gemilerden almaktadır..
günün şarkısı: Nightwish - Sleeping Sun 

görsel: BangkokImgHeader

4 yorum:

  1. ancak bu netlikte anlatilabilirdi..

    ne kadar zavallica ve ne kadar "yazik" ya$ar olduk degil mi?

    YanıtlaSil
  2. [AQUILA alias Jade] sonunda blogdayım.. malum türkiye'de sansür var blogspot'a :/

    teşekkürler.. yaşamak sadece nefes almaktan ibaret sayılıyor artık.. sabahın doğmasını beklemeden akşamaın gelmesini ve ardından yatağa girmeyi ister olduk..

    güneşli, mutlu günlere :)

    YanıtlaSil
  3. yazını çok beğendiğimi kıskançlık duygumu bastırarak söylemem gerekiyor sanırım :)

    YanıtlaSil
  4. [Deli Köşesi] rica ederim, teşekkürler :)

    YanıtlaSil

yok mu 0.7 ucu olan?

hiç fark etmez aslında 0,5 yada 0.9 olması..

orta kara olsun diye 0.7..

şayet kalem traşınız varsa, o da fena derecede iş görür :)

neyse işte, korkma.. yaklaş!..

?

Fotoğrafım
İstanbul, Tokat, Türkiye
ben sezer; klasik uygulamalı, güdüsel bir hamle sonucu, anında dünyaya gelip, henüz olunmayan bir pratiğe zorunlu olarak itilmiş, nüfusa ilave bir insan..