Cumartesi, Ocak 01, 2011

bir yudum çay..


parmak uçlarının giderek ısındığını fark ediyordu ateşin başında.. daha fazla sabredemedi ve bardağına doldurdu çayını.. üstelik demi en bol yerinden..

tek şekerini yerleştirdiği bardağından sessizliği yararak çınladı kaşığının sesi.. sonra derin bir yudum aldı.. çayın demi tam oturmasa da tatlı sıcaklığına bırakıverdi kendini..

omuzuna doladığı atkısını yavaşça sıyırarak sandalyesinin yedeğine aldı.. gözünde taze anılar, buğu deryasına daldı gitti uzunca bir süre.. yılların teker teker uçup gitmesini seyretti perde gerisinde.. önce ilk adımlar, üç tekerlekli, körebe derken büyümeye başlamıştı zamana inat..

bardağını tazelerken gözü çaprazındaki aynaya ilişti.. dona kaldı bir süre.. ayaklandı ve yakından süzmeye başladı bu yabancıyı..  

avurtları çökmeye başlamış, çenesine tutunan iki tutam sakalı nispeten ağarmaya yüz tutmuştu.. sonra gözü ellerine kaydı.. irkildi önce.. ta içinde hissetti garip ürpertiyi.. ne hale gelmişti elleri.. sonra yavaşça bir damla peyda oldu gözünde.. bata/çıka, yavaşça süzülerek gamzesine kondu.. geride buharlı bir ark açılmıştı.. bir süre sonra debisi artan ark, taşarak boğazında hıçkırık oldu..

bu yabancıyı tanımıyordu.. hem de hiç.. elinin tersiyle yüzündeki çoraklığı süpürüp attı.. gülümsemeye çalışarak geri döndü sandalyesine.. bir yudum daha aldı çayından..

demliğine sokuldu neden sonra.. suretini tekrar incelemeye başladı buğuların ardı sıra.. bir ileri bir geri, şekilden şekile soktu cismini.. demlik bu aynaya benzemez..  bir anda neşesi yerine geldi.. parmak uçlarına hoh hoh yaparken geriye doğru yaslandı, bardağını sıkıca sarmalayarak..

ocakta tüten çayın buharı tütsüleniryordu bütün odaya.. bir kaç saniyeden öte değildi damlaların flu dansı..

... kelebek edasında, nefes tortusunda yitip gittiler zamanda..
 

herkese iyi seneler dilerim :)

günün bilgisi: osmanlı padişahları içinde hiç çocuğu olmayan padişahlar; II.Süleyman, I.Mahmud, III.Osman, III.Selim ve I.Mustafa'dır..
günün şarkısı: [TIKTIK]

15 yorum:

  1. zaman geride kalanların başını çekiyor istemesekde
    üstelik bazen farkettirmiyor bile..

    iyi seneler

    YanıtlaSil
  2. «Yalandir kaygisiz oldugum yalan»

    Hersey o kadar isik hiziyla ilerliyorki, durdurmak imkansiz geliyor. Sanki 12 yasina girmek istedigim zaman dundu, ne zaman 18 oldum, ne zaman anne oldum. Aklima simdide Teoman'in parcasi geldi «Nasıl oluyor vakit bir türlü geçmezken, Yıllar hayatlar geçiyor»
    Buda benden sana yilbasi hediyesi olsun - TIKTIK. Esim cok sever, duygulanir hatta.

    http://www.youtube.com/watch?v=zOXpE8EgHcs

    YanıtlaSil
  3. [Rory] teşekkürler.. nice senelere :)

    [Ruhumun Cesareti] zamanı durdurabilecek anların çok olabileceği nice senere :)

    YanıtlaSil
  4. [Taze Anne] öyle bir geçer zaman ki, ne zamandır dinlememiştim.. teşekkürler.. eşinize sevgiler.. zamanın eşsiz lezzetine nice kaşık çalmalara :)

    YanıtlaSil
  5. Aslında hiç anlamadan büyüyoruz 7 yaşındayken 10 olmayı 10 olunca bir an önce 18 in gelmesini istiyoruz.30 lar o kadar uzak geliyor ki yirmilerdeyken otuza gelince de dursun artık istiyoruz hatta geri sarsın ama olmuyor..
    sana da mutlu yıllar..

    YanıtlaSil
  6. geç kaldım belki ama dileğim tüm senelerin için geçerli...

    sağlıkla, mutlulukla, keyifle, huzurla geçecek daha nice senelerin olsun...

    YanıtlaSil
  7. [İkiz Annesi] yabancılaşan bir geçmişin hiç bir zaman yaşanmaması dileğiyle, teşekkürler :)

    [bennmaya] estafilla ne demek :p bilmukabele.. çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  8. [Ful yaprakları] bilmukabele, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  9. bu "$ok" olma ve kendini yadirgama anini bende yil ba$ina dogru ya$ami$tim.. $imdi yazini okuyunca birdaha $ok oldum :)
    neyse, gec kalsamda mutlu yillar dilerim sana :)

    YanıtlaSil
  10. [AQUILA alias Jade] inceden büyüyoruz be aquilla.. sana da mutlu yıllar :)

    YanıtlaSil
  11. Bir yudum çayla başlıyo bence en güzel dostluklar paylaşımın için saol emeğine sağlık bloğunu ilk ziyaretim takip edicem inş. banada beklerim arkadaşım SELAMETLE...

    YanıtlaSil
  12. [reyhandan] hoş geldin.. en kısa zamanda iade-i ziyaret yapıcam :)

    [Hayat Belki Bazen] nice nicelere hep birlikte.. ömrümüze bereket :)

    YanıtlaSil

yok mu 0.7 ucu olan?

hiç fark etmez aslında 0,5 yada 0.9 olması..

orta kara olsun diye 0.7..

şayet kalem traşınız varsa, o da fena derecede iş görür :)

neyse işte, korkma.. yaklaş!..

?

Fotoğrafım
İstanbul, Tokat, Türkiye
ben sezer; klasik uygulamalı, güdüsel bir hamle sonucu, anında dünyaya gelip, henüz olunmayan bir pratiğe zorunlu olarak itilmiş, nüfusa ilave bir insan..