Cumartesi, Ocak 15, 2011

ve çocuk gitti..

toprağına kan damladıkça ardına bakmadan giden zululu bir çocuk vardı.. bilmem hatırlandın mı? hani bombalar yüzünü kavurmuş, kumdan kalelerini tanklar ezip geçmişti.. 

haa demek hatırlamadın.. nasıl olur? hani sen burjuva sorunlarına yenik düşmüştün ya.. hani kazandığın artık sana az geliyordu.. üstelikte yaşantından da memnun olduğun pek söylenemezdi.. yarınının dününden pek bir fazlasını beklemeden yaşarken, bugün uyumayı seçmiştin hani..

ne oldu biliyor musun? o kara, zululu çocuk büyüdü artık.. sürekli bir parçası eksilerek.. ve sen çakma ray-ban gözlüklerinle görmemeyi yeğledin onu.. 

çocuk denize koşarken ardı sıra bakakaldın.. üzerine üşüşen mermilere bir yenisini ekledin.. odan barut kokusuyla kavruldukça daha da tiksindin bu kara çocuktan.. hani insanlığını hatırlatacaktı sana barut kokusu..  

boşunadır kara çocuğun peşi sıra yaktığın fâkir edebiyatı.. çünkü çocuk gitti ve sende öldün artık..

                                                                                                                                           

günün bilgisi: parayı bulduklarına inanılan lidyalılar'ın parayı ilk bastıkları yer mastaura'dır.. mastaura  antik kenti;  günümüzde aydın ilinin, nazilli ilçesinde (bozyurt köyü) yer almaktadır..
günün şarkısı: [TIKTIK]

meraklısı bakabilir: [ÇOCUK]

6 yorum:

  1. hatırlamaz olur mu hatırlıyor elbet. ama yaptıklarının gün yüzüne çıkmaması için bakmaması, görmemesi gerek!

    YanıtlaSil
  2. [beenmaya] kesinlikle.. belki de böylesi daha iyidir.. ne olup bittiğini düşünmeden, umursamadan.. üstelik üzerine sünger çekerekten.. ama kara çoğun kanı toprakta kararı çok zaman geçti.. belkide üzerinde kan çiçekleri tomurcuk salmıştır.. kimbilir.. ne kadar görmezden gelsekte, kokusu birgün bizi sarhoş edecek ve o gün bülbül gibi şakıyacağız :)

    YanıtlaSil
  3. [Spectre] hanzala:"yüzümü görmek bedel ister"..

    YanıtlaSil
  4. etkileyici bir yazı olmuş gerçekten.

    YanıtlaSil
  5. [Sequieros] teşekkürler :)

    YanıtlaSil

yok mu 0.7 ucu olan?

hiç fark etmez aslında 0,5 yada 0.9 olması..

orta kara olsun diye 0.7..

şayet kalem traşınız varsa, o da fena derecede iş görür :)

neyse işte, korkma.. yaklaş!..

?

Fotoğrafım
İstanbul, Tokat, Türkiye
ben sezer; klasik uygulamalı, güdüsel bir hamle sonucu, anında dünyaya gelip, henüz olunmayan bir pratiğe zorunlu olarak itilmiş, nüfusa ilave bir insan..