Salı, Şubat 01, 2011

eh barış abi..

aşk olsun.
 
sen hatırıma gelince nutkum tutuluyor barış abi.. eşek kadar oldum ama gözlerim kızarıyor ilk günkü gibi.. sensiz şarkıların tadı yok be barış abi.. halâ çevirip çevirip dinliyorum dağlar dağlar'ı, gülpembe'yi ve her an ıslığımdasın yürüdükçe, hava ayaz mı ayaz.. ellerim ceplerimde.. bir türkü tutturmuşum duyuyorsun değil mi barış abi  :/

nane.. limon kabuğu.. ha ha ha ha bin derde deva geliyor, biraz daha sabret güzelim.. ha ha haa happşuuu.. biliyomusun barış abi, anaannem hep bunu söyler mutfakta.. belki inanmazsın yeminle bak.. çok seviyor seni.. çok yaşa barış abi çoook..

biliyomusun barış abi, kol düğmelerinin sadece ilikli olduğunu zannederdim hep.. sen bana onların tokalı da olduğunu ve mini mini kutularda yıllarca saklanıldığını öğrettin.. bütün hikâye bu, iki küçük kol düğmesi be barış abi..

sen gittiğinde 11 yaşındaydım barış abi..tam 12 sene geçti ve ben halen 11 yaşındayım.. zamanım durdu barış abi seninle birlikte.. ben hep çocuk kaldım.. en azından içimdeki çocuk büyümedi hiç.. hep aynı kaldı.. halen, her sabaha bayram sevinciyle kalkıyor.. annesini hiç üzmüyor.. dişlerini fırçalıyor.. hatta ön koltuğa hiç oturmuyor..

barış abi gene gözlerim tuzlandı.. burnumu çekiyorum sürekli.. ama yüzüme kondurduğun o minicik tebessüm hiç kaybolmayacak adını her andığımda.. çok özledim be barış abi..

seni oğluma adını verebilecek kadar çok sevdim be barış abi.. ne olurdu oğlum olana kadar bırakmasaydın beni.. biliyorum, zamanı gelince kulağına birlikte fısıldayacağız.. ama söz ver bana barış abi; onu da adam edeceksin..

                                                                                                                                           

günün bilgisi: barış manço'nun hafızalarımıza kazınan japonya konseri'nde, seslendirmiş olduğu "kara sevda" adlı parçaya, elinde türk bayrağıyla eşlik edip, salonda heyecan kasırgası estiren kişi; soka üniversitesi rektörü olan daisaku ikeda'dır.. bir çok insan o coşkulu kişiyi japon devlet başkanı zannetse de işin aslı budur.. 
günün şarkısı: [TIKTIK]

13 yorum:

  1. 40 yılda gelir Barış gibisi....belki 100 yılda bile zor gelir ya...iyiki şarkıları eserleri var.

    YanıtlaSil
  2. ne güzel, özel ve büyük yazmışsın bu güzel, özel ve büyük adamı!

    YanıtlaSil
  3. [ilknur] o kadar şanslıyız ki bu uzun saçlı, ışıl ışıl yüzüklü adamı doyasıya sevebildik.. hayatımızın her anında, eşsiz sanatıyla yaşamaya devam edecek :)

    YanıtlaSil
  4. [beenmaya] teşekkürler.. barış'a özlem sadece bu.. ben ıslığımda yaşatmaya devam edicem onu :)

    YanıtlaSil
  5. Ruhu Şad olsun..
    Uzun SaçLı Dev (1943 - ∞)
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. taklitlerinden bile sakınmıyorum onu yaşatabilen her şeyi seviyorum ben de...

    YanıtlaSil
  7. ['oFeLya/kupakızı] gani gani rahmet etsin yaradan.. bir çok anne baba, sırf barış manço'da uzun saçlı diye kızamadılar evlatlarına.. işte barış sevgisi böyle bişr şey.. süre gelen alışkanlıkları değiştirebiliyor..

    sevgiler :)

    YanıtlaSil
  8. [KURŞUN KALEM] küçücük bir el hareketi.. uzun uzadıya uzattığı ışıl ışıl yüzüklü elleri.. eh be barış abi.. hakketten aşk olsun.. senin taklitini yapan şu genç kızlardan oluşan gurubu bile senden parçalar yakalarız diye hayranlıkla izliyoruz.. içimizde ömür sürmeye devam edeceksin barış abi.. ömrüne bereket :)

    YanıtlaSil
  9. Adam bir dahiydi... Vefatini duyunca salya sümük aglami$tik annemle..benimde anilarimi canlandirdin $imdi.. Nur icinde yatsin..

    YanıtlaSil
  10. [AQUILA alias Jade] herkesin, dişe dokunur bir anısına hitap ediyor barış abi.. nur içinde yatsın :)

    YanıtlaSil
  11. Barış manço ölmedi bizim için belki ama , yeni nesil adını dahi bilmiyor , bırakın eserlerini :(

    YanıtlaSil
  12. http://pembemissbone.blogspot.com/2011/02/izledigim-tum-bloglar-mimlendiniz.html

    mimlendin :)

    YanıtlaSil
  13. [uFuKSr] yeni nesilin canı cehenneme ufukcum :)

    [Missbone] iletim raporu geldi efenim.. en kısa sürede yerine getirilecektir :)

    YanıtlaSil

yok mu 0.7 ucu olan?

hiç fark etmez aslında 0,5 yada 0.9 olması..

orta kara olsun diye 0.7..

şayet kalem traşınız varsa, o da fena derecede iş görür :)

neyse işte, korkma.. yaklaş!..

?

Fotoğrafım
İstanbul, Tokat, Türkiye
ben sezer; klasik uygulamalı, güdüsel bir hamle sonucu, anında dünyaya gelip, henüz olunmayan bir pratiğe zorunlu olarak itilmiş, nüfusa ilave bir insan..