Perşembe, Ekim 27, 2011

z raporu..

 
gün akşam olmak üzere.. bugün gözlerim saatte asılı kaldı hep.. şu tiktaklar bir an önce biter ümidiyle son bir nefes alıyorum..

hava çok karamsar.. yağsa, içini dökse rahatlayacaktı halbuki.. ama inatla direniyor.. ne olur ne olmaz kabilinden yağmurluğu yedeğime alıp mesaiyle vedalaşıyorum koşar adımlarla.. 

köşedeki dürümcüyü arıyor gözlerim kendiliğinden.. yerinde yok.. açlık içimde yankılanıp eziliyor bir köşede..
şehre yeni yeni akın eden turistlerin telaşlı adımları çıkıyor karşıma dikilitaş'a yaklaşırken.. tepesine yakın bir karga figürü, bakıyor suratıma kızgın kızgın.. yüzümü çevirip tramvay'a doğru yol alıyorum inceden.. 

akbili terk edeli çok geçmedi ama insan özlüyor be!.. sesi bile bir başkaydı.. 

buhar deryasına dönen tramvay tıslayarak duruyor.. her zaman olduğu gibi gene kapıyı denk getiremedim!.. ite kaka, silme yapıştım camın önüne.. çeberlitaş.. beyazıt.. aksaray.. cevizlibağ derken buhar çekilmeye başlıyor .. sonunda güzel bir kızın yanımda oturduğunu farkedebiliyorum :)

artık zetinburnu'ndayız.. kafamdaki bütün osuruk nağmeleri son bulmak üzere.. yurdum insanını inceden süzmeye başlayabiliyorum.. şu, sol taraftaki kızlar, liseye gidiyor olmalılar.. birisi sürekli mesajlaşıp duruyor.. parmak kanseri diyor madam zorro bunlara.. 

herkesin suratına belli berlirsiz bir sıkıntı çöreklenmiş.. bir noktaya kilitlenmiş ineceği yeri bekliyorlar.. hiç kimse göz göze gelmek istemiyor.. neler saklıdır halbuse bir çift gözün ardına kadar sindiği suretlerde..

ayakta, yekten ufacık bir kız çocuğu.. saçları iki sırım sarılmış, börtü-böcek tokalı.. annesinin tahminen yeni aldığı bir oyuncağı kurcalıyor.. zaman zaman verdiği efektlerle, donuklaşan bakışlara tebessüm kazandırıyor.. kısa bir sessizlikten sonra çocuk yere oturdu ve başladı sedyik sedyik diye mırıldanmaya.. kaygan r'ler eşliğinde bir an da herkesin sesli gülümsemesine vesile oluyordu.. 

gülmeye/güldürmeye ne kadar da ihtiyacı var insanlığımızın.. özellikle de şu zaman dilimi içinde.. kin ve nefretin ağız dolusu kusulduğu insanlığımız, henüz can çekişirken, küçücük ellerin tebessümünde gizleniyor..

ve son durak.. biraz evvel yolları kesişen kaçamak bakışlar, başlarını eğerek hızlıca ilerliyor.. yol boyunca ardı sıra geldiğine inanıyor hep.. geriye bakıp bakmama konusunda her zaman olduğu gibi tereddütte.. bir ara omuzu üstünden geriye doğru baktığında, gene boşuna kuruntu yaptının farkına varıyor..

                                                                                                                                           

günün blgisi: cedric; belçikalı karikatürist raoul cauvin tarafından yaratılan bir çizgi film karakteridir.. ilk olarak fransa'da yayınlanmış ve ardın da dünyanın genelinde sevilen bir çizgi film haline gelmiştir.. cedric 8 yaşındadır ve hep öyle kalacaktır :)
günün şarkısı: Selva Erdener - Sabahın Seherinde

3 yorum:

  1. z raporu... Bir zamanlar akşam olsa da şunu cırti cırt, cırt cırt, cıırrrt... diye alsam diye az beklemedim.

    İnşanları, çevreyi ne de güzel gözlemleyip betimlemişsiniz.

    YanıtlaSil
  2. Bu arada, yazı sonlarında günün bilgisi veşarkısı çok güzel düşünülmüş bir fikir. Sizden isteğim, yazı sayfasına girildiğinde yorum formu görünsün, ilave olarak yorum gönder bağlantısına basmak hem üşendirici hem de gözden kaçabiliyor.

    YanıtlaSil
  3. [MaFiAMaX] aslında sık sık z zaporunu almak lazım hayatın içinde de.. yoksa dünde ne yaşandığını ancak yarın yaşayacaklarızda aramaya devam eder dururuz..

    öte yandan, ne zamandır aklımdaydı pop-up pencere tarzını dönüştürme işi.. üşengeçlikten diyelim, elim hiç gitmemişti o tarafa.. bu vesileylede değiştirmiş olalım.. teşekkürler :)

    YanıtlaSil

yok mu 0.7 ucu olan?

hiç fark etmez aslında 0,5 yada 0.9 olması..

orta kara olsun diye 0.7..

şayet kalem traşınız varsa, o da fena derecede iş görür :)

neyse işte, korkma.. yaklaş!..

?

Fotoğrafım
İstanbul, Tokat, Türkiye
ben sezer; klasik uygulamalı, güdüsel bir hamle sonucu, anında dünyaya gelip, henüz olunmayan bir pratiğe zorunlu olarak itilmiş, nüfusa ilave bir insan..