Pazartesi, Ocak 25, 2016

kış baharı..


kışlar kışların ardından..

yakasından hiç eksiltmediği beyaz/sümüklü mendilini aramaya koyuldu.. gözleri iyi seçemiyor, eline aldığı her nesnede bir türlü aradığını bulamıyordu..

nasırlanmış elleri neden sonra tozlaşmaya yüz tutmuş komodini yokladı.. kırık vazoyu bir güzel ayaladı.. yere düştüğü an belirdi kısık gözlerinin ardında. sonra yediği zılgıtlar.. kurumuş, sarı pofuduklarının etrafa uçuştuğu papatyaları içine çekti buram buram..

 unuttu neyi arandığını..

tıpkı düşe yatarcasına her şeyi sil baştan aldı.. önce ne aradığını düşünmeye çalıştı.. sonra  uçup gitti elleri  nesnelerin koynu sıra..

unuttu..

elinde,  ne zaman çürüdüğü belli olmayan limon kabukları belirdi.. ağzı sulandı istemsiz yere.. koklamaya çalışsa da artık uçup gitmişti o ekşimsi zarafet.. 

duruldu.. uzandı..

... pencereden içeri sızan ışıkların, tüllerden, koyulaşarak odasına doğru süzülmesini izledi.. belli belirsiz oyunlar oynadı dimağı.. sulu sepken süzüldü meramı ansızın.. çiy deryasına kulaç açtı.. balık gibi yumuldu ağzı..  avurtları körüklenerek çürümüş nefesini dışarıya attı..

koştu.. düştü.. kalktı.. koştu..

uykuyla uyanıklık arasında mayış mayış gerindi yatağın içinde.. kolunu çıkardı.. nasırlı elleriyle yatağın sağrısını yokladı.. zımpara edasında sesler doldurdu zihnini.. soğuktu yanı.. ellerini geri topladı, omuzlarına düğümleyerek büsbütün gömüldü yatağına.. üşüdü..

mevsim kış olur hani..  

                                                                                                    

günün bilgisi: çoban yıldızı olarak bildiğimiz ve birçok defa dile getirdiğimiz şey aslında venüs'tür.. yani venüs'e çoban yıldızı denilmektedir. 
günün şarkısı: Leman Sam - Kıyamam Sana

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yok mu 0.7 ucu olan?

hiç fark etmez aslında 0,5 yada 0.9 olması..

orta kara olsun diye 0.7..

şayet kalem traşınız varsa, o da fena derecede iş görür :)

neyse işte, korkma.. yaklaş!..

?

Fotoğrafım
İstanbul, Tokat, Türkiye
ben sezer; klasik uygulamalı, güdüsel bir hamle sonucu, anında dünyaya gelip, henüz olunmayan bir pratiğe zorunlu olarak itilmiş, nüfusa ilave bir insan..