Cuma, Eylül 03, 2010

kırmızı başlıklı kız..


günün yorgun telaşına kucak açan güneşle beraber açıldı perdeleri.. ağır aksak, salınaraktan merdivenleri inen kızcağız, gözleri saate kayınca voltajını artıraraktan körüklüye yollandı.. 

havanın sıcağına - soğuna aldırmayan şapkası kafasında, ki renginin kırmızısı uçaraktan turuncuya doğru konmuştu, elinde çuvaldan bozma çantası uyuklamaya kararttı perdelerini.. arka koltuktan bir çift örgü sarıldı  saçlarına en yavşak tarafından!.. herşeyin farkında olan kızcağız sağa sola kıpraşsada kazmanot öküz adı verilen şahıs anlamsız seremonisine devam etti.. neyse ki durak imdadına yetişti kırmızının!. inerken geriden gelen afkırma edasındaki cicili bicili sözleri tekmeleyerek kaçtı..

duraktan işe yetişene kadar bi başka kazmanot öküzağasından laf yemekle kalmadı üstüne katakulleye binen cinsinden parmaklama operasyonu geçirdi.. ya da geçirdiler!. aniden bastıran yağmurun yarattığı kenardaki göl silsilesinden, nasibini hızla geçen arabalardan alarak, bi güzel çamur banyosunuda yaptı.. ne şapkanın turuncusu kaldı ne de entarisinin al'ı!. 

sayısız nazar atılan bedeni günün sonuna doğru harap ve bitap düşerekten, sabahki senaryonun bir benzerini oynamaya hazırlandı koşar adım.. istanbul'da trafiğin yoğun olmadığı bir an bile yoktur.. ki 25 dakikalık mesafeler çoğu zaman saatler almıştır.. bu zaman sürecinde çeşitli mıncıklanmanın ve de ford operasyonunun ardından bi kaç durak önceden inerek bedenini dinlendirmeye aldı!.. 

yolda ilerlerken gözleri belediyenin siyasi partilere tahsis ettiği!! bilboardlardaki EVET! ve HAYIR! cinsi üfürükten teyyarelere takıldı.. sağda solda yanan ampüllerin ardında; "işciye şunu vericez, aslında bunları geçiricez!" iyi dileklerini, "bir kapana kıstırılmış referandum paketine", orak-çekiç ardındaki hayırlara gözlerini yumaraktan hızlıca ileriledi.. zira hava karamakta ve malûm sokak lambalarının gündüz mesaisi sona erdiği için karanlıkta yol almaktaydı!.. bazen belediyenin açtığı bi çukura dalış yaptı, bazende arnavut ciğerinden kara kaldırımlara tökezleme efelendi.. 

sonunda teyzesiyle yaşadığı evine çeşitli hasarlarla da olsa ulaştı.. usulca kapıyı açtı ve doğrudan yatak odasına girdi.. yatakta teyzesinin yerine onun mintanını ve entarisini giyen kurt yayılmış oturuyordu.. kızımız bi bakışta kurt olduğunu anlamıştı zaten.. kız usulca kırmızı şapkasını kenara, kolundaki çantayı da camdan aşşa fırlatarak kurda sokuldu ve "ye ulan beni" diye bağırdı..

resim: g. dory

2 yorum:

  1. YI-KIL-DIM!!! :D bu kadar derbeder bir durumu bu kadar ustalikla anlatilir anca..
    aglayacak halimize gülen bir ben var evet :D

    YanıtlaSil
  2. :) kadın olmak zor iş.. hele ki insan olmak :/

    YanıtlaSil

yok mu 0.7 ucu olan?

hiç fark etmez aslında 0,5 yada 0.9 olması..

orta kara olsun diye 0.7..

şayet kalem traşınız varsa, o da fena derecede iş görür :)

neyse işte, korkma.. yaklaş!..

?

Fotoğrafım
İstanbul, Tokat, Türkiye
ben sezer; klasik uygulamalı, güdüsel bir hamle sonucu, anında dünyaya gelip, henüz olunmayan bir pratiğe zorunlu olarak itilmiş, nüfusa ilave bir insan..