Çarşamba, Kasım 16, 2011

Çetin Agaşe - Nuh'un Üç-geni

 
bu adamı ve yazılarını seviyorum.. okuyucuda merak uyandıran ve içine çeken bir üsluba sahip.. kısacası okuyucuyu avucunun içinde tutabilmeyi başarıyor..

kitapta nuh tufanı teması işleniyor.. zaten başlı başına ilginç bir durum olan bu olay, yazarın romansı kalemiyle ayrı bir boyuta ulaşıyor.. 

nuh'un gemisi, ağrı dağı'nda mı yoksa cudi dağı'nda mı? sorusu hâla esrarını korumaktadır.. kitabın bu soru yelpazesinde geliştiğini belirtirek detaylarına girmek istemiyorum, adetim değildir.. zira okumak isteyenler önceden izlenmiş film durumuna düşmesinler..

kitap, bu tür konulara meraklı kimselerin kesinlikle okuması gereken bir kitap özelliği taşımakla birlikte, kitaba olan okuyucu puanım 10 üzerinde 9'dur.. yani, meraklı olmasan da okumalısın diyerek ayracıma takılan sözcüklere uzanıp iyi günler dilemek istiyorum :)

  • Dün, uzak gün evlat; geçmiş gün, yaşanmış gündür. Ayrı ayrı yaşanmışlıklara çok vakit harcanmamalı; kıytmetli olan, yakalanan şanslarda saklanmış paylaşılacaklardır. | s.25-135
  • Dünler, bazı şeylerin aydınlatılmasında yetersiz kaldığında, bu misyonu yarınlara devreder. | s.26
  • Önemli olan dikkattir; çünkü gerçekler ayrıtında küçük parçalar halinde bulunur, ama bundan daha önemlisi hafızadır... Unutulan gerçek, hiçbir anlam ifade etmez. | s.109



                                                                                                


günün bilgisi: nemrut'un hikayesi; nemrut bir gün ordusuyla yol alırken, askerlerine sinekler musallat olurlar.. kendi payesine ise topal bir sinek düşer!.. gel zaman git zaman, bu sinek nemrut'un beynine kadar ulaşarak kemirmeye başlar en loblu kısımlarından!.. nemrut bu duruma dayanamaz ve eline aldığı tokmakla kafasına vurarak onu kaçırmaya çalışır.. ve neticede tokmak altında kafası ezilerek ruhunu teslim eder ;)
günün şarkısı: Avril Lavigne - Fall to Pieces

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yok mu 0.7 ucu olan?

hiç fark etmez aslında 0,5 yada 0.9 olması..

orta kara olsun diye 0.7..

şayet kalem traşınız varsa, o da fena derecede iş görür :)

neyse işte, korkma.. yaklaş!..

?

Fotoğrafım
İstanbul, Tokat, Türkiye
ben sezer; klasik uygulamalı, güdüsel bir hamle sonucu, anında dünyaya gelip, henüz olunmayan bir pratiğe zorunlu olarak itilmiş, nüfusa ilave bir insan..