Çarşamba, Kasım 23, 2011

çekiç senfonisi..


haber geç geldiğinden insanların toparlanması vakit almıştı..

fısıldaşmalar hengamesinde debelenen kalabalığın önlerinde yatan kişiyle pek ilgilendikleri söylenemezdi..

aslından bu tür kalabalıkların insanları biraz daha hayatın anlamını kavramaya itmesi beklenirken, kimisi zamanın hızlılığından kimisi de hayatın pahalılığından dem vurup duruyordu..

bir süre sonra kalabalık etraflıca kendisine geldi ve merhum son yolculuğuna uğurlanmak üzere sessizce beklenilmeye başlandı.. 

imam, en öne geçerek son helallikleri istedi ve kılınan namazın ardından, vazifesini yerine getirmesi için tüm gözler tabutçuya çevrildi..

kısa bir süre sonra gereçleriyle beliren tabutçu, merhumun başına geldi.. son bir kez ailesi tarafından görülmesine müsade edilen merhumun çene bağını çözerek yavaşça tabutuna yerleştirdi.. 

tam insanlar yeniden konuşmaya hazırlanırlarken, çekicin, çivi üzerindeki o keskin sesi duyuldu.. çekiç vuruyor, vuruyor ve herşeyi dolduruyor; biraz duraklıyor ve sonra yeniden vuruyordu..

çekiç, tahtada ardarda yedi yara açıp uyuyan kerestenin uzun, hüzünlü sesini uyandırdı dağılan kalabalığın ardından..

                                                                                              

günün bilgisi: bermuda şeytan üçgeni'nin esrarı; gulf stream denen sıcak su akıntıları bu bölgeden yoğun bir şekilde geçmektedir.. tabanın aşırı derecede ısınması sonucunda burada bulunan tebeşir gazları erirler.. suyun yoğunluğundan daha hafif olan bu gazlar hızla yüzeye doğru yönelirler.. bu durumda herhangi bir gemi bu civardan geçecek olursa, bir kuyudan aşağıya düşer gibi hızla okyanusun dibine inecektir.. çünkü yoğunluğu düşen su, gemileri kaldırabilecek kuvvetin yanına dahi erişemez.. daha sonra gazın yoğunluğu azalıp su eski haline döndüğünde çoktan okyanusun dibini boylamış bulunan gemiden en ufak bir iz bile kalmaycaktır..
günün şarkısı: Mazhar Alason & Sami Özer - Bu Ne Biçim Hikâye Böyle

2 yorum:

  1. yazin hakkinda degilde blogunun adini merak ettim.. nasil bu adi koydun ? =) ilginc...

    YanıtlaSil
  2. [want more fashion] :)) blogun ismi benim zaman zaman arkadaşlara yapmış olduğun saçma hitaplarım neticesinde gelişti..

    genelde kendime ait saçma terimler üretmeyi severim.. bu da onlardan birisi..

    üniversitenin orta dönemlerinden birinde gece yarısı sızmaya yakın bi vaziyette arkadaşlarla turlarken seyyar bi şekilde armut satan amcanın birine yaklaştık.. amca da bize gelin gençler bunlar ciğerli armutlar diye seranat yapınca ben de bir an boş bunup, sucuklulusu yokmu deyiverdim.. ordan beridir kaldı böyle :)

    YanıtlaSil

yok mu 0.7 ucu olan?

hiç fark etmez aslında 0,5 yada 0.9 olması..

orta kara olsun diye 0.7..

şayet kalem traşınız varsa, o da fena derecede iş görür :)

neyse işte, korkma.. yaklaş!..

?

Fotoğrafım
İstanbul, Tokat, Türkiye
ben sezer; klasik uygulamalı, güdüsel bir hamle sonucu, anında dünyaya gelip, henüz olunmayan bir pratiğe zorunlu olarak itilmiş, nüfusa ilave bir insan..