Salı, Mayıs 28, 2013

chiral..


.. derin bir foşurtu.. deliliği yankılanıyor zihninde..

başı çatlayacakmış gibi.. gözlerini açamıyor.. elleri, başının boğumlarını boğazlamakla meşgul..

kara perdelerini sıkıca bağlayıp inkâra devam ediyor baharı.. burnunda mayıs'ın iniltileri.. kulağında aynı ezgi..

tırım tırıım tırrı tırr..

susuz, dili köpükten saçmalıyor.. bedeni afet üstüne afet bindirirken, son tuğlayı dik tutmaya çabalıyor.. kuru inat.. üstüne, ziyanın debisi yükseldi.. sular aldı götürdü içi gülazâr-ı.. lebleri dil-i ruşên oldu.. ne diyorum len ben.. ıhım..

tırım tırrıım tırrı tırr..

küspe kedi.. kenarda kilimi tırmalıyor.. odada yankılanan tek efekt bu.. içerisi rönasanstan kalma bir şato karanlığında.. kedinin gözleri en az eşek gözü kadar parlak.. hatta daha da fazlası.. parlak işte bee..

bizim robin, ağır başından elini çekiyor çaresiz.. çok aldı yüreğinden başına.. ne fakire yetti ne de zengini düdükledi.. aynı teyyareye pervane sallayıp caz makamına bağladı.. elinden arda kalanlar sulu sepken boşalıyor şimdi avurtlarına sızana dek.. suratı biçimsiz.. afetlerin yorgunluğu dolduruyor yüzünün boşluklarını..

bir kibrit çakıyor dumanı savurarak.. karanlık griye boyanıyor neden sonra.. uzanıyor ense köküne yaslanarak..

..

günler günlerin ardından..

yitip gidiyor içinde erittiğinin buharı.. eline aldığı ağaçtan bozma bir karıştırıcıyla çiçek diplerini açıyor şimdi.. yabancı otları ayıklıyor.. bahar filizlenip buram buram çiçek kokacak..

yiten her şeyi ardında bırakıp yola çıkma zamanı.. yüreğinin debisi çekilene dek çantası emektar cemil tekar yamanıp yollara düşülecek.. her şey bekler.. yol da bekler.. ama cemil beklemez.. merhaba cemil!

                                                                                                                      

günün bilgisi: chiral; latince anlamı el olan bu kelime, birbirinin aynadaki görüntüsü olan şeyleri ifade etmek için daha çok kimya'da kullanılmaktadır.. en bilinen örneği ellerimizdir.. sağ ve sol ellerimizi birbirinin üzerine getirdiğimizde aynı olmadıkları halde birbirlerinin aynadaki görünümleri olduklarını anlarız.. 

günün şarkısı: Anastacia - Sick and Tired

2 yorum:

yok mu 0.7 ucu olan?

hiç fark etmez aslında 0,5 yada 0.9 olması..

orta kara olsun diye 0.7..

şayet kalem traşınız varsa, o da fena derecede iş görür :)

neyse işte, korkma.. yaklaş!..

?

Fotoğrafım
İstanbul, Tokat, Türkiye
ben sezer; klasik uygulamalı, güdüsel bir hamle sonucu, anında dünyaya gelip, henüz olunmayan bir pratiğe zorunlu olarak itilmiş, nüfusa ilave bir insan..