Salı, Aralık 28, 2010

palamut..


gecenin bu vakti hiç erinmeyerek içimi dökmek istiyorum.. yoksa fena halde sinirden zıbarıp kalıcam bir köşede!.. 

canlı para.. malûmunuz olduğu üzre, bilgi yarışmalarının ekranlarda yer alan son "hit"i.. herkes kıyısından köşesinden, "acaba len beni de çağırırlar mı?" diye mutlaka başvurmuştır.. nihayetinde de acayip acayip hayaller kuryordur olmayan parasıyla!.. 

neyse lafı döndürmeye gerek yok.. az önce.. çok değil maksimum kırk dakika önce yarışmaya iki bayan, merdiven engellerini de aşarak pür-heyecan yarışmaya başladılar.. kısa bir tanışma.. ikiside üniversite mezunu insan.. ve ikisi de bir şekilde hayata tutunmuşlar.. ilk heyecanlarını atsınlar gibisinden bir tavır eşliğinde ilk soru geliyor önlerine..

soru: aşağıdaki isimlerden hangisi hem hayvan hem de bitki ismi olarak kullanılır?
şıklar: KEKİK - BALDIRAN - MÜRVER - PALAMUT

bu iki bayan arkadaş heyecan kasırgası içinde paralara yaklaşarak, son derece yanlış bir bölüştürmeyle,  (ulen hadi mürveri bilmiyorsunuz ona biraz koymanızı anlıyoruz) PALAMUT şıkkını boşta bırakarak yerlerine dönüyorlar.. 

be insan.. sen üniversite mezunusun.. aslında bilgili olmak için bir kriter olmamalıdır üniversite mezunu olmak.. ama millet oalrak bizde böyle bir kanı var.. ne kadar kalem eskittiysen o kadar bilgilisindir.. normalde böyle olması gerekli, ama işin içine girince böyle değil malesef.. benim babam ilkokul mezunu bir insandır.. ve inanın ki üniversite mezunuyum diye insan içinde dolaşan bir çok insandan daha bilgili ve hatta 10 üniversite gücündedir.. ben bir damlaysam deryada, babam bir kovadır benim için!.. 

neyse sulandırmaya gerek yok... hani olur heyecan falan fişmekan.. ama yuhh kardeşim bee.. insan hiç mi kestane, gürgen, palamut.. altı yaprak üstü bulut şarkısını söylememiştir küçükken.. insan bir balık olduğunu bilmez mi yahu palamut'un.. bunları bilmek için yıllarca dirsek çürütmeye gerek yok.. "çok entelim, çok bilgiliyim.. şıkır şıkır da giyinir, afrika'nın bütün ülkelerini sayabilirim" havalarında gezmek marifet değil güzel kardeşlerim.. sen burnunun dibindeki çıbanı sıkamıyorsan, elalemin ayağındakinden sanane be..!

üniversite işi tam bi tırt.. evet tam bi tırt.. anneden babadan tokatlanan paralarla, yurt köşelerinde, ev bellerinde sabahlara kadar batak oynanır.. elde sigara, cepte son model telefon.. beyinde en küçük hücre çalıştırılmaya çaba harcanmaz.. yalnızca vize-final haftası hatra gelen görevler.. sırf görev bilinciyle yapılan eylemler.. ulen senin için koca nimet lan bu.. daha ne zaman o küçük beynine hava pompalayabilirsin ki.. hee cevap versene.. nerde kaldı bu toprakların idealist insanları.. nerde bir mum ışığında, bir çıra gölgesinde çalışılan dersler.. nerde karlı dağları aşarak gidilen soğuk, derme çatma, zifiri derslikler..

sen şimdi bunların palamut'la ne alası var diyeceksin.. çok üzerine gidiyorsun kızların diycek ve beni cinsiyet ayrımcılıyla nitelendiriceksin belki de.. olsun be olsun.. evet bütün bu zırvakların palamutla hiç bir ilgisi yok!

"kestane, gürgen palamut
altı yaprak üstü bulut!"

ohhh rahatladım!..

                                                                                                                                           

günün bilgisi: palamut bir balık olmasının yanı sıra hem de bir bitkidir canım kardeşim.. meraklısına mürver; mürver halk arasında osuruk çiçeği diye tabir edilen bir bitkinin çalılaşmış / çırpılaşmış halidir..
günün şarksı: [TIKTIK]

23 yorum:

  1. Sen bir kere denk geldin sanırım evde izleniyor hani ve böyle anlar çok yaşanıyor.yazık bile diyemiyorsun birde bilgi yarışması bu çark çevirmiyorsun ki birde sakin olmalisin geceyi hic etme=)sevgiler

    YanıtlaSil
  2. ahahha :D çok doğru diyorsun ve bunlar binlerce insandan sadece ikisi daha ne örenkleri var.kimsenin araştırma hevesi yok,merak yok kimsede.

    YanıtlaSil
  3. eğitim cehaleti alırdı hani?
    eşek her şekilde eşek demek ki :)

    YanıtlaSil
  4. [Ruhumun Cesareti] ilk kez denk gelmiyorumda, ilk kez "yuhh yuhh" nidaları çektim evin içinde.. yatan ev ahalisi sesime kalktılar, o derece.. hani insanın çapı bellidir, üzülürsün yapamadı diye, ama hakketen yuhh böyle şeylere.. yuhh.. rüyamda palamut gördüm desem süpriz olmaz heralde :p

    YanıtlaSil
  5. [Taze Anne] eğitim mi? şart mı?.. ülkemizde şart olan herşeyin hali içler acısı malesef :/

    [Lethe] insanlar sadece sabah kalkıp akşam yatmaya şartlanırsa öğlen güneşini fark etmeyi unuturlar.. ama bunlar o kadar çok ki ergeninden yaşlısına ayrı bir nesil yetişiyor ülkede :/

    YanıtlaSil
  6. [Kırmızı Başlıklı Kız] şimdi eşek felan demeyeyilm de :p ayıp olur hani birilerine..

    işin acı tarafı olayı kadercilik anlayışıyla bağdaştırmaları.. "n'apılım, kaderimizde varmış ilk soruda elenmek".. ne güzel, her sıkıştığımızda topu taca atmak :/

    YanıtlaSil
  7. benim de çok yok artık! dediğim zamanlar oldu ama bir arkadaşımın başka bir yarışmaya katıldığında heyecandan her şeyi unutup kaldığına şahit olunca yok artık'ı hani bilgisizlikten değil heyecandan da olabilir ihtimalini düşünerek biraz daha yumuşak söylemeye başladım :)))

    YanıtlaSil
  8. [beenmaya] kesinlikle heyecan da var işin içinde.. ama nebileyim, insan bilemeyebilir.. belki o an heyecandan unutmuş ta olabilir ama insanların pervasızlıkları beni üzen.. her şeyde nasibi kadere çıkartmaları..

    kötü durum gerçekten :))

    YanıtlaSil
  9. I love this blog. Great work. Such talent.
    Thank you.

    YanıtlaSil
  10. [Rick Forrestal] what exactly do you! very stereotyped sentences! I want to cry..

    YanıtlaSil
  11. bu bayanlar sarışın mıydı? Sadece merak ettim.

    YanıtlaSil
  12. [Sumimizakura] gayet güzel esmerlerdi :p

    YanıtlaSil
  13. [Nehir İda] teşekkürler, sizede iyi seneler :)

    YanıtlaSil
  14. heyecan varsa kabul edilebilir bir durum pek tabii ki.
    fakat o yarışmaya katılan ve hiçbir heyecan belirtisi göstermeyen ne adamlardan ne cevaplar duydum ben :)

    YanıtlaSil
  15. palamutu bilemeyen kız, sevgilimin iş arkadaşı. :) o günden beri şirkette dalga konusu olmuş durumda. facebook'taki savunması ise 'ben aptal değilim, lütfen beni aptal zannetmeyin arkadaşlar.:( ' (şaka değil.)

    bütün hepsi bir yana, insanlık hali hepimiz aynı duruma düşebiliriz tabi ama yine de söz konusu kişiler üniversite mezunu olunca daha üstün bir performans bekleniyor haliyle.

    YanıtlaSil
  16. ahahaha ben bu tanıdık çıkma olayına resmen koptuumm!!!!
    şansa bakk :))

    YanıtlaSil
  17. [NzN] ve [Moment Killer] insan yanılıyor işte bazen.. bu durum gözler önünde olunca da pek bir yıkıcı olabiliyor :p

    YanıtlaSil
  18. :) fikirlerimiz bir, yalniz degilsin :)
    bayildim sinirlenmene.. aynen devam ;)

    YanıtlaSil
  19. [AQUILA alias Jade] bizimkiler dizisinde katil'in yamağı vardı sedat adında, onun meşhur bir tiplemesi geldi aklıma şimdi sen yazınca :p "vatandaş isyanında haklı sayın abim.. yok öyle milleti uyutmaca filan" diye bir girizgah yapar katil.. tam bu raddesinde ekürisi araya girer ve " tak tak sayın abim" der.. aynen tak tak :p

    YanıtlaSil
  20. "sen burnunun dibindeki çıbanı sıkamıyorsan, elalemin ayağındakinden sanane be..!"

    ahahaha :D
    gözde sözler listeme eklerim ben bunu :D çok doğru söylemişsiniz :)

    YanıtlaSil
  21. [Cp] teşekkürler :p

    YanıtlaSil

yok mu 0.7 ucu olan?

hiç fark etmez aslında 0,5 yada 0.9 olması..

orta kara olsun diye 0.7..

şayet kalem traşınız varsa, o da fena derecede iş görür :)

neyse işte, korkma.. yaklaş!..

?

Fotoğrafım
İstanbul, Tokat, Türkiye
ben sezer; klasik uygulamalı, güdüsel bir hamle sonucu, anında dünyaya gelip, henüz olunmayan bir pratiğe zorunlu olarak itilmiş, nüfusa ilave bir insan..