Cumartesi, Aralık 04, 2010

eh be madam zorro!..



madam zorro.. bu annemle aramdaki genel hitap şekli!.. misal dışarı filan çıkılacaktır hep sorulur: "madam zorro, bak dışarı çıkıcam bir şeyler lazım filansa söyle.. sonra ağlama unuttum diye!" şeklinde.. genellikle de hep unutur bir şeyler ısmarlamayı.. biraz düşünür ve "nere gitçen bakem" modunda tek kaşını indirir.. sonra aynı bildik tırıvırılar.. asıl kayışı koparan hadise bu sabah gerçekleşti.. aşağıda geçen diyaloglar abartısız aslının tıpkıçekimidir!..

saat sabahın yedisi bile olmayan kör bir vakitte seyretmektedir.. arka fonda pederin öksürük sesleri.. (ne zamandır şu sigara illetinden kurtulmasına çalışıyorum.. evin her tarafı saklı sigara paketleriyle doldu!)

madam zorro: oğluumm uyuyo musun? bak kalk hele ne anlatıcam sana...
bezgin bekir: yaa madam git alla sen.. uykum var.. camı aç ve git yatağın soğumadan yat aşşa!
madam zorro: çok acayip bi rüya gördüm bak.. dur da anlatayım..
bezgin bekir: anneeee bırak yastığımı yaa.. uykum var.. 38 saat bekleyemez misin?
madam zorro: ikinizi rüyamda gördüm! (ikinizden kasıt ben ve birader.. yan yana baza seyrinde horuldarken arkada öksürük fonu devam eder)
bezgin bekir: ufff.. gene ne gördün bee.. üstün açıkta kalmıştır hade git yat.. valla boğazlıycam seni kalkarsam!
madam zorro: biz babanla oturuyoz.. sizde karşımızdasınız.. bi çanta para getiriyolar bize.. (bi gece evvelleden canlı paradan aradılar dedim, içine dert oldu heralde)
bezgin bekir: tamam anne para iyidir bak bize getiriyolar.. hadi git yat artık!
madam zorro: ama parayı iki tane kız getiriyodu oğlum!?! (kaç zamandır dilinde everelim birinizi diye.. ulen daa 23-21 yaşlarında seyrederken oha tabi) ikiside sizin gibi kardeşler böyle..
bezgin bekir: ohaa! yeter madam valla yeter.. evlenmicem ben.. kuruyup gidicem böyle.. on sene sonra bakarıs.. git oğlunu evlendir.. beni rahat bırak sabah sabah!..
madam zorro: oğlum bak ikinizde abla kardeş alıcaksınız benden söylemesi.. bak rüyama girdi diyorum.. kalk bi hele.. bizim şansimetlerin kzıları var  iki ta..
bezgin bekir: madaaamm.. git şurdan.. valla boğarım seni.. bak osurucam şimdi.. git oğluna kulaç aç biraz.. o hevesli bu işlere! bırak beni.. ben e-v-l-e-n-m-i-c-e-m!
madam zorro: amaan be sizede bişe söylenmiyo.. kalkta ağzını bi fırçala!
bezgin bekir: hönk!?!!

resim: sony pictures digital.

2 yorum:

yok mu 0.7 ucu olan?

hiç fark etmez aslında 0,5 yada 0.9 olması..

orta kara olsun diye 0.7..

şayet kalem traşınız varsa, o da fena derecede iş görür :)

neyse işte, korkma.. yaklaş!..

?

Fotoğrafım
İstanbul, Tokat, Türkiye
ben sezer; klasik uygulamalı, güdüsel bir hamle sonucu, anında dünyaya gelip, henüz olunmayan bir pratiğe zorunlu olarak itilmiş, nüfusa ilave bir insan..