Çarşamba, Aralık 15, 2010

şimdi reklamlar..


ne zamandır tv'de reklamlarda dönüyor.. 1 ay 3 hafta olsun mu? diye.. baştan diyim bu kadar heveslenmeyin.. sadece bir banka reklamıdır bu!.. zamanın bütçelere kıt geldiğinden, insanların yetişemediğinden dem vuruluyor duraksızın.. haliyle bir kredi kartıyla diğer kredi kartı borçlarını kapatmaya alışkın millet, bunada balıklama atlar mı bilinmez.. ama yok artık ebesinin zurnası demeninde zamanı geldide geçiyo bile!..

118 80.. 80 80.. reklamına ifrit olmayan varsa beri gelsin bitane çakayım ağzının ortasına!.. arkadaş beynimiz delindi bee.. vallahi yeter!..

ttnet tırıvırıları.. arkadaş neredeyse tekelsiniz.. evinde telefonu olmayan insan evladı yok memlekette.. bu ne doyumsuzluktur yahu.. her ay alo bile demesen 20 TL abonman parası alıyosun, üstüne bide reklam işine soyunuyosun.. ayrıca sunduğun internet hizmeti de tamamen cacıkgiller familyasından! zırt pırt sunucu bulunamıyor, bağlanmaya çalışıyor zurnalarını çalalı az buz zaman olmadı.. kaç yazım ben yazarken bu eyleminize kurban gitti.. alayınıza düğün alayı!.

türkcell.. daha fazla hayat tırıvırıları ve bence iğrenç bi müzik/slogan eşleşmesi.. artık inanın midem bulandı.. yıllardır turkcell'in kazıklaması oturmuyor da böyle ipe sapa gelmez, akılda yalnızca ifrit özellikleri kalan reklamların yayınlanıyor olması içime oturuyor.. ulen ne güzel özgür kız'ımız vardı bizim be.. nerde haydut gibi adamlar varsa onları getirin ekranlara.. aferin!.. elimde olsa deiştiricem hattı ama alışkanlık! zor geliyor bi müddetten sonra taşınmak.. 

çıkarım onla her yola toyootaa.. artık bu ses te pek naif gelmiyor.. ben "onyüzbin baloncuk yuttum" reklamlarını, neredeyse bir dizi süresince yayında kalan "konulu oralet reklamları"nı özledim be.. şöyle rıdvan dilmen arabadan inse, topu bi güzel eline alsa, tel örgülerdeki izleyiciye fırlatsa saçlarını dalgalandırarak.. ya da cem yılmaz sürekli cips yese ekranlarda!

reklam işinin artık b.kunun çıktığını düşünüyorum.. yok tanıtıcı reklamlar, yok son 5 dakka  reklamları, yok  kısa bi reklam arası, yok bilmem ne zıkkımın sunduğu dizimiz reklamlardan sonra devam edecek.. yok  yayınımızda gizli/sanal reklam uygulaması bulunmaktadır falan filan..yahu kısa kesinde aydın havası olsun!.. 

hah şimdi tuvalete gidebilirsin kaldığımız yerden reklamlardan sonra devam edicez!.. şimdi reklamlar..

                                                                                                                                           

günün bilgisi: japonya ve rusya, ikinci dünya savaşında karşılıklı olarak barış anlaşmalarını imzalamamışlardır.. dolayısıyla günümüzde resmi olarak halen savaş halindedirler.. 
günün şarkısı: [TIKTIK]

7 yorum:

  1. Kesinlikle katılıyorum. Günümüzde reklamlar yaratıcılıktan uzak, anlamsız ve de en kötüsü insanın canını sıkmaktan başka bir işe yaramıyorlar. Hele 118 reklamları. Çıktığı anda kanal değiştiriyordum. Çünkü beynime işliyordu ve gece uyuyuncaya kadar kafamın içinde "118 80 80 80..."

    Aylardır televizyonumu açmadım. Valla ne yalan söyleyeyim; kafam rahat, keyfim yerinde. Tavsiye ederim ;)

    YanıtlaSil
  2. 118 18 ooon sekizz.. oooon sekiz.. hayattan soğuttu beni.. üstüne 80 80 de binince öööhh dedim.. bu ne böyle.. o balık ayhan mı nedir, elime bi verseler kılçıklarını fevkalade ayıklarım :p

    tvle aram pek iyi değildir aslında.. maçtan maça , arada da "öyle bir geçer zaman ki" dizisi işte.. onlarda bile reklam manayağına dönüşüyosam kadın programlarından akşam kuşağına, elinde kumanda olanları düşünemiyorum :) aslında en iyisi işe televizyonu bozmakla başlamak :p

    YanıtlaSil
  3. eskiden harbiden acayip güzel ve ilginc reklamlar vardi...

    sanirim Türkiye hatta en iyi ve yaratici reklam yapanlar arasindaydi hatta...

    YanıtlaSil
  4. eskinin tadı hiç bi şeyde yok artık.. herşeyin belirli kalıpları var ve dışına çıkan "tu-kaka" yiyor.. haliyke ortalığa "makineleşme"den başka bişey çıkmıyor.. oysa bize canlı, nefes alan bişeyler lazım :/

    YanıtlaSil
  5. reklam sektöründen biri olarak al benden de o kadar demek istiyorum!!
    geçtiğimiz aylarda ben de 118 familyası ve turkcell e verdim veriştirdim.
    hele ki o en son kalp krizi reklamı beni benden alıyor. neredeyse gülerek karşılayacak, üstüne de çay ikram edecekler kalp krizi geçiren hastayı ....
    kaliteli işler de oluyor pek tabii ki ama bu tarz sömürgeci mantıklı reklamlar kanımca firmalara paraları fazla geldiği için ortaya çıkıyor :)

    YanıtlaSil
  6. [NzN] kesinlikle öyle.. sırf "bakın bizde reklama para harcıyoruz" mantığıyla didindikleri için böyle çuvallıyorlar.. halbuki harcadıkları tonlarca parayı yollasınlar bana afiyetle tatil hayatı süreyim ne güzel.. hem böylece milletin tırıvırısınıda dinlemezler :p

    YanıtlaSil
  7. yaa ben de öyle diyorum müşterilere zaten
    harcamayın boşa reklama para
    verin o güzellikleri bak ben nasıl güzel değerlendiriyorum :))

    ama yok dinlemiyorlar!

    YanıtlaSil

yok mu 0.7 ucu olan?

hiç fark etmez aslında 0,5 yada 0.9 olması..

orta kara olsun diye 0.7..

şayet kalem traşınız varsa, o da fena derecede iş görür :)

neyse işte, korkma.. yaklaş!..

?

Fotoğrafım
İstanbul, Tokat, Türkiye
ben sezer; klasik uygulamalı, güdüsel bir hamle sonucu, anında dünyaya gelip, henüz olunmayan bir pratiğe zorunlu olarak itilmiş, nüfusa ilave bir insan..