Cuma, Kasım 11, 2011

11.11.11


aynı teraneleri okumaktan sıkıldınız demek.. ama pas geçmekte olmazdı bu fena derecede ilginç günü.. nitekim önümüzde sadece bir tane kaldı bunlardan.. hee dünya dönmeye devam ettikçe daha niceleri de olacaktır, velâkin pamuk bize çoktan tıkanır o vakte kadar..

nedir bu tip, yanyana dizilmiş sayıları özel yapan? sadece görünümleri mi yoksa onlara yüklenen anlamlar mı? belki de ikiside.. 

dünyanın sonuna ilişkin asırlardır kafa patlatıyor insanlar.. farz-ı misal, mayalar! adamlar zamanında takvim yapıp bir güzelde kullanmışlar.. ama o an için çook uzak gibi görünen 21 aralık 2012'ye kadar sürüyor takvimleri.. yani? ondan sonra heralde devamını yazmak için erinmişlerdir!.. orası ayrı bir mevzu olmakla birlikte, tarihler boyu dünyanın sonuyla ilişkilendirildi bu tarih.. kütlesi dünyaya çarpınca yok edebilecek boyutlardaki bir yıldızın dünyanın tam merkezine çarpacağından tutunda, sarı öküzün boynuzlarının bu dönemde çürüyeceğine dair bir çok rivayet var.. sarı öküz mü? şey len şey, hani bir inanca göre dünya öküzün iki boynuzunun arasında yer almaktadır ya!..

neyse işte bütün bu zırvalıkların 11.11.11 ile hiç bir ilişkisi yoktur.. sadece zaman bir gün daha ilerlemiş ve malum güne bir adım daha yaklaşılmıştır..

bizim gibi müslüman toplumlarda yetişen fıkıh ve hadis alimlerine göre, kıyametin kopması için nereden bakarsanız 260 yıl var.. bütün alametler olucakta filan da falan da.. bir çok sahih hadise göre, güneş bugün tersinden doğmuş olsa bile kıyamet 120 yıl sonra kopacaktır.. (bir ara daha detaylı gireriz bu konuya:)

ben niye bu konulara girdiysem! geçen yıl 10.10.10'da mayalara girişmişim, sanırım ondan mütevellit akış böyle oldu.. neyse işte, bugün evlenen barklanan, gününü anlamlı kılamaya çalışan, hatta ve hatta çocuğu bugün doğmuş olsun diye sezeryan yaptıranların allah niyetlerini kabul etsin.. ne diyelim başka!  başkasını bir yıl öncesinde söylemişiz gerçi ki; "ne iştir ulen bunlar.. millet neyin derdine düşmüş.. özel günler, özel haftalar.. yerli malı haftasına kakakola sızdırmalar filan.. ulen hakketen çivisi çıktı bu dünyanın.. bari birkaç yüzyıl daha sıkalımda dişimizi, ışınlanırız nasılsa bir başka foseptiğe.."

sevgili 11'i inceden uğurlarken mayagil amcamların karabasan aralığına doğru inceden yol alıyoruz.. tabii ki 12'ye de uğramak kaidesiyle.. esen kalın :)

                                                                                                    

günün bilgisi: rafizilik; islâmiyet temelde sünnilik ve şiilik olmak üzere 2 temel kola ayrılmıştır.. şiiliğin 21 kolundan birisidir rafizilik.. rafiziliği diğerlerinden ayıran temel unsur, halifelik meseleleri sebebiyle, hz ebubekir ve hz ömer'i sevmemeleridir..
günün şarkısı:Simon&Garfunkel - April Come She Will

resim: indigo dergisi

7 yorum:

  1. geriye 12.12.12 kaldi .. sonra bir asir kadar rahatiz .. evet tapusunu aldim dunyanin : ))

    YanıtlaSil
  2. ohh allah çarşına pazar versin ne diyelim :) arada bir bize tütsü fian yapmayı unutma :D

    YanıtlaSil
  3. Tutsude ne ki, mumlar yakicam sucuklar talan etcem .. Yeani :)

    YanıtlaSil
  4. :D sucuk iyidir.. candır o.. fazla saçıpta ortalığı kokuya verme sakın :p

    YanıtlaSil
  5. E o halde armut takdim ederim. Ama iyisi olmaz, malum iyisini kimler yer. Ayip etmemek gerek :)

    YanıtlaSil
  6. :) merak etme, onlar yalnızca dışı sert içi sulu mu? diye bakarlar.. içide ezilmemişse tamamdır bu iş.. halbuse iyi armudun dışı beneklerle doludur.. içinde, dışında ezikler olur.. ee armuttan anlamak içinde biraz ayı olmak lazım şimdi :p

    YanıtlaSil
  7. Est efenim.

    Bir armudun anatomisi diyelim biz buna :))

    YanıtlaSil

yok mu 0.7 ucu olan?

hiç fark etmez aslında 0,5 yada 0.9 olması..

orta kara olsun diye 0.7..

şayet kalem traşınız varsa, o da fena derecede iş görür :)

neyse işte, korkma.. yaklaş!..

?

Fotoğrafım
İstanbul, Tokat, Türkiye
ben sezer; klasik uygulamalı, güdüsel bir hamle sonucu, anında dünyaya gelip, henüz olunmayan bir pratiğe zorunlu olarak itilmiş, nüfusa ilave bir insan..