Perşembe, Ağustos 12, 2010

evet / hayır - I

hayat herdaim fırıldıklarla doludur.. kendime ait temel öğretim "sağlam" bi duruş sergileyebilmektir.. misal bi şeyin ateşli bi savunucusuysam bunu sonuna kadar götürmeyi yeğlerim.. işi futbol fanatikliği boyutuna vardıracak kadarda yobazlaşırım kimi zaman! hani ağzımdan çıktı oldu bikere.. tamam yanlış ama ne yapalım sonuna kadar kör mantıkla savunmaktan başka çarem yok.. nakaratına demir atanları kırbaçlayasım gelir kimi zamanda.. tabii ki ilk şaklağı kendi sırtıma indiricem!.. 
mesele taraf ya da taraftar olma meselesi değil ki.. bugün x,y,z partileri eveti desteklerken bilmem hangi ğ,ş ve ü partileri de hayırı desteklemişler.. puff aman ne alâ.. hakkatten sokayım böyle zihniyete.. bazen boğulası, bazende gırtlaklayası gelir insanın.. ulen mendabur sen bişeyleri savunuyosunda anlat bakalım neyi getiricek evet ya da hayırlar.. her köşeye tıkıştığında soluğu millette alanlara en güzel pandiği atacaktır kuşkusuz millette.. mesele gene bu değil! meme-biberon mantığıyla pehlivan edasına bürüdüğünüz bu siyasetle bilmiyorum nereye kadar gidecek bu ülke.. kolunuzu sokmadığınız bir köstebek deliği kalmadı! ohh ne alâ sokun tabi karanlıkta bi yer kalmasın.. ama aydınlatırkende ampülün voltunu iyi ayarlamak lazım.. dimi lan! verirsen 47 leri bilmem neleri, "alışmadık götte dondurmaz" sapıtır insan modelini naklen izlersin.. hemde her köşe bucağın din, allah, müslümanlık adına peşkeş çekilirken!..

ben dinimi akp'den, vatanımı milletimi mhp'den, atatürk'ümü de chp'den öğrenicek değilim.. hem kim yüklüyor bu misyonu size.. hem kim oluyorsunuz da her söyleminizde, her tartışmanızda bunlar var.. hakketten yeter bi yere kadar.. bugün gelinen nokta tamamen köşe kapmacanın bir neticesidir.. zamanında sol siyasetin dişi geçirdiği sağ siyaset, günden güne palazlanarak orantısız güç kullanımını aşmıştır! efenim ben şu kadar oyunu aldığım vatandaşımın söz hakkını elinde bulunduruyorum.. bakın ne de güzel her köşeyi tutarımda her istediğimi yaparım.. yok yaa.. oldu paşam.. 

şimdiden söylüyorum.. evet diyecek insanların büyük bir çoğunluğu tıpkı hayır diyecekler gibi neye oy attıklarının haberinde olmayacaklar.. takım tutar gibi parti tutmanın cezasını; kuyuya koyunları saymak için atılan taşlar gibi çekeceğiz.. artık o taşların renk değiştirmesi ve hatta yerçekimine dayanması gerekir.. aksi halde osuruğumuz düğümlecek haberiniz olsun.

resim : kaleidoscope.cultural-china

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yok mu 0.7 ucu olan?

hiç fark etmez aslında 0,5 yada 0.9 olması..

orta kara olsun diye 0.7..

şayet kalem traşınız varsa, o da fena derecede iş görür :)

neyse işte, korkma.. yaklaş!..

?

Fotoğrafım
İstanbul, Tokat, Türkiye
ben sezer; klasik uygulamalı, güdüsel bir hamle sonucu, anında dünyaya gelip, henüz olunmayan bir pratiğe zorunlu olarak itilmiş, nüfusa ilave bir insan..