Çarşamba, Kasım 17, 2010

angus uzmanları!


evet bayram.. hava birascık kapalı olsada insanın çıkıp turlayası geliyor.. bayramlaşılır, tokalaşılır.. ne zamandır görüşemeyenler "biras göbek ilerlemiş hacı" ya da "saçlar mı  seyrelmiş ne" diyerekten takılırlar birbirlerine.. hep gözler vücuttaki değişimi gösteren emarelerdedir.. 

hoş beşten sonra cümleler bitiyor ve söz dönüp dolaşıp anguslara geliyor!.. vay arkadaş ne kadar meraklı milletiz böyle yeni yeni hayatımıza giren kavramlar hakkında uzmanlaşmaya!.. ulen şöyle bi ense yapıp televizyonun karşısına kuruldum, hazır evde boş!.. zap zap zap.. her kanalda bi tane angus uzmanı! anlatıyor ballandıra ballandıra, yok efendim bunlar çok ayrı bi yemle ve de bilmem ne zıkkımla besleniyorlarmışta, ülkemize uruguay ve ukrayna gibi iki alakasız ülkeden ithal ediliyorlarmışta bilmem ne!.. sonra mikrofonu bizim çiftçiye sallıyorlar.. oda başlıyor bi güzel sallamaya!.. yok bu yıl hükümet biz çiftçilere destek çıkmadı.. mazot şu kadar.. ekili arazi bu kadar.. ben bu danayı tosun haline getirene kadar 4 yılımı veriyorum, bizde üretim yeterli olmadığı için 7 ayda davul gibi şişirilen angusları getirip satıcaklarmış.. hem bizi avrupa kıtasına sokmuycaklar.. anadolu işi, yalnızca bizbize yeticekmişiz filanlar işte.. adam haklı nası olmasın anasını satam.. yok bilmem ne hastalığı yayılmasın diye istanbul ve civarı illerde yalnızca trakyadan ve de angusistanlardan gelen kurbanlıklar pazarlanıcakmış.. ulan birinin cebi fena şişdide bakalım onu kim hortumluycak!..

sonra memleketen kurban manzaraları.. yolda angus kovalayanlar, acilde parmağını kesenler, köprüden kurbanlıkları geçirirken yediği 4.800 tl cezaya isyan edenler ve de nerde o eski bayramlar rutinleri.. onu bunu bilmem arkadaş.. kaç günlük babalar gibi tatil var önümüzde.. içinde biriktirdiğin bütün tezekleri boşalt, ne bilim git armut ye.. yat bi kenarda.. nasılsa "bütün tantanalardan sonra geriye yalnızlık kalır" diyen eleman gene haklı çıkıcak..

resim: digitaldesktopwallpaper.com

(bugünde sabahtan beri şu şarkı musallat oldu.. dinlendirici bi tınısı var ve lâkin bi dinleyiver TIKTIK..)

4 yorum:

  1. eheh, konuyu çok güzel özetlemişsin.

    :)

    YanıtlaSil
  2. :) gına geldi artık bu anguslardan.. artık yeni moda sinirlendiğin birine "angut" yerine "angus" demek :p

    YanıtlaSil
  3. yeni türkü sonuçta..

    YanıtlaSil

yok mu 0.7 ucu olan?

hiç fark etmez aslında 0,5 yada 0.9 olması..

orta kara olsun diye 0.7..

şayet kalem traşınız varsa, o da fena derecede iş görür :)

neyse işte, korkma.. yaklaş!..

?

Fotoğrafım
İstanbul, Tokat, Türkiye
ben sezer; klasik uygulamalı, güdüsel bir hamle sonucu, anında dünyaya gelip, henüz olunmayan bir pratiğe zorunlu olarak itilmiş, nüfusa ilave bir insan..