Cuma, Mayıs 21, 2010

bursaspor..

bursa gerçeği küme düştükleri bir beşiktaş maçının ardından randımanlanmıştı.. sil baştan ayar verildi dinamolara ve demire gereken kıvamında suyu verilerek dövülmeye başlandı.. lige döndüler ve timsah adımlarıyla sinsice gelişme gösterdiler..alt yapıdan genç yetenekleri birer birer piyasaya sürerek potansiyallerini gösterdiler..
nitekim önce gençlerbirliği, antepspor ve devamında da kayseri ve sivasspor'un açtığı ateşli yoldan su fıskiyesiyle geçebilmeyi başardılar ve trajik bir son haftanın ardından rakipleri fener'i kaosa sürükleyerek ihtilâli 26 yılın ardından yinelemeyi başardılar.. hemde alınlarının teriyle.. burda fenerbahçe'nin kabusu olan tranzon'a da bi parantez açmak gerek.. hele ki onur'a! paranın herşey olmadığını gösteren yüreklere sağlık..

bursaspor'un şapiyonluğuna fener ve diyarbakır'ın dışında herkes sevindi..  neden acaba!  burnunu götünden büyük görmenin bedelini herseferinde göt olarak ödemek zorunda kalanların eziklik içersinde debelenmeleridir acabası..

bir adam vardı kapı dışına atılan.. el üstünde zıp zıp gelmişti halbuse kayseri'den beşiktaş'a.. ne olduysa liverpool hezimeti sonunu getirdi.. önce kırık olan tek bacağa arkada ki sol bacakta eklenince sendelemeden çöküverdi sandalye.. ve ayağı kaydırıldı çok sevdiği beşiktaştan.. ama adam gibi adam ertuğrul sağlam!.. ve kimileri zaferini küçümsercesine ilk adımlarında küçük takımların büyük hocası olarak gördü onu.. beşiktaş bi kaç gömlek büyük gelmişmiş.. büyük bütçeli takımlarla, yıldızlarla uyuşamazmış filan da  peh peh.. gıdıklanmaya başladım gene sadrazamın sol yanından! istikâmeti bursaya çeviren sağlam, oynattığı karakterli futbolla alkış aldı.. mucizevi değişiklerle kritik puanlar kazandırdırdı takımına.. mesela akla ilk geleni; 2-1 geride oldukları beşiktaş maçında forvete defansta oynayan kaptan ömer'i alarak herkesi şaşkına çevirdi.. ne yapıyor bu adam dedirti.. ama sadece bir kaç dakika sonra ömer'in hazırladığı pozisyon ve gool.. ve ardından zapo! sağdan gelen ortaya bi kafa çaktı ki ertuğrul ve feleği şaştı  boğaz ayyaşlarının.. sen beşiktaş'ı içerde dışarda yen, cimbomu evinde harca deplasmandan beraberlikle dön.. rakibin fener'i deplasmanda harca.. ondan sonrada şampiyon olma.. olucak şey değildi.. zaten olmadı da..

vel hasıl kelâm bugünden başlanan bursaspor'u küçümseyen sözde taraftarlara geçmiş yıllarda ne yaptıklarını sormak lazım.. neymiş vay efendim avrupa'da ne yapacaklar sıfır çekip dönerler.. sivas'ı gördük bunlarda seneye kümeye oynar.. zaten herkes bursa'ya yattı! evet fener dahil 17 takım yattı bursa'ya ve şampiyon yaptılar!
la bebeler fener sıfır çekip geldiğinde avrupa takım ımıydı, türk takımıydı o da.. cimbom çamurda debelenip tromsö'ye elenince trafik kazası geçirdi dediniz.. avrupadan elenince hep bahaneler hazırdı.. hakemler! zaten tek avuntuları(mız) 10 sene önce alınan bir uefa kupası ve süper kupadan ibaret.. gerisi hikâyedir.. dökülen paralar ortadayken ağzını hiç açmamamsı gerekenler susmayı beceremezlerse gelecek yılda sonuç değişmeyecek ve belkide sıranın kendisine geldiğini düşünen kayseri konacaktır zirveye..

bu arada bir spor gazetesine de sitem etmeden geçemeyeceğim.. zira takındıkları tavır ve zihniyetle beni dehşete düşürdüler.. şampiyon olan bi takıma manşette kıç kadar yer vererek zihniyetlerini ortaya koydular! açıkça telaffuz ediyorum..tırnak dışında  FANATİK zırvalama sİpor gazetesii.. alıp da okursam bi' daha lanet olsun bana!..  zira sık sık okuduğum bi paçavraydı! son sözüm el- insaf bee.. oldu olacak haberi de es geçeydiniz.. hatta at yarışlarının arasına sıkıştırsanız daha makbule geçerdi!..


ertuğrul hocanın önderliğindeki timsahları avuçlarım patlayana kadar alkışlıyorum.. cimbom şampiyon olsa pek iplemez bi' iki takla atar güne dönerdim.. ama bursa şampiyonluğunu garip bi biçimde benimsedim.. daha önce böyle garip sesler çıkarmamıştım.. ama şu var ki başarısız sezon geçiren cimbom ve beşiktaş'tan ziyade kabak 2 tane final oynayıp kaybeden fenerin başına patladı.. koftiden şampiyonluk sevinçleri travma geçirmelerine sebep oldu.. helal olsun timsahlara..


3 yorum:

  1. Tertibim gerçekten süper bir yazı olmuş.Gayet akıcı.Bursa'nın hakkını da teslim etmek lazım. Sezar'ın hakkı Sezar'a..Gerçekten 2-2 rüyasıyla sevinen Fenerlilerin hali de tam bir eziklik görüntüsüydü.

    YanıtlaSil
  2. eiwalla tertip.. fener'i bu hallere getiren trabzon'dur :p adamları fena çarptınız :D işalla bi taarruzda siz yaparsınız seneye :)

    YanıtlaSil
  3. inşallah bakalım görüntü o yönde :))

    YanıtlaSil

yok mu 0.7 ucu olan?

hiç fark etmez aslında 0,5 yada 0.9 olması..

orta kara olsun diye 0.7..

şayet kalem traşınız varsa, o da fena derecede iş görür :)

neyse işte, korkma.. yaklaş!..

?

Fotoğrafım
İstanbul, Tokat, Türkiye
ben sezer; klasik uygulamalı, güdüsel bir hamle sonucu, anında dünyaya gelip, henüz olunmayan bir pratiğe zorunlu olarak itilmiş, nüfusa ilave bir insan..