Pazar, Ağustos 29, 2010

hanefi avcı kasırgası!


hanefi avcı ismini duymaktan ve de kitabın yüzünü görmekten inanın artık midem bulandı.. son bir haftadır yoğun bi şekilde millet deli gibi bu kitaba yöneldi.. yalnızca bir kaç gün içinde sadece sahaflarda binlerce satıldı..

peki nedir bu kadar yoğun ilginin sebebi.. kitabı okumadım ve okumayı da düşünmüyorum!.. ancak kıyısından köşesinden, sırf merakımdan!, bi bakındım şöyle.. aslında bilindik şeyler! sadece bu sefer yazan kişi olayların birebir tanığı.. türkiye'nin yakın tarihteki iç çekişmeleri ve aslında cemaatleşen bi yapının türkiye'yi nereye sürüklediği çala kalem serpiştirilmiş.. kitabın hiç bi cazibesi yok.. zaten baskısını hazırlayan yayın evininde itirafı "bu kadar ilgiyi beklemiyorduk" şeklindeydi..

kitabın elimize ulaşan ilk baskıları korsan basımından daha kalitesizdi!! kitabın kesimleri çapçup yapılmış, baskı kalitesi nanay gibi bişeydi.. gerçi ilerleyen baskılarda bu giderildi.. herşeye rağmen o ilk dandik baskıları dahil elimizde tortusu bile kalmadı.. rafa yerleştirmeden direk poşetlere doldurularak aç okuyucusuyla buluştu!

kitabın okuyucusuyla henüz buluşamadan açılan savcı soruşturulması ve toplatılmanın gündeme gelmesi kuşkusuz yoğun ilginin sebeplerinden birisi.. kıyısından köşesinden değil, direk tayyip ve askerlerine kurşun sıktığı içinde ilgi görmüyor değil hani.. hazır yakında referandumda varken bakalım "ayşe teyze cırt" filminin tekar mı izliycez!

canlı bir tanığı olarak en çok satılanlar listesini (son bir hafta) ticari ve siyasi bir kaygı güdmeksizin oluşturuyorum bilgilerinize.. bu listeye orhan pamuk'un son kitabının girememiş oldukça manidar!

1. Haliç'te Yaşayan Simonlar - Hanefi AVCI
2. Takunyalı Führer - Ergün POYRAZ
3. Küçük Prens - Antoine de Saint-Exupery
4. İstanbul Hatırası - Ahmet ÜMİT
5. Ejderha Dövmeli Kız - Stieg LARSSON

2 yorum:

  1. Belki de hala görevde olan bir insanın bunları yazmış olması insanları bu denli etkiledi.Aslında hepimiz biliyorduk bazı şeyleri ama nereden biliyorsun, ispatla gibisinden sorular sorduklarında cevap veremiyorduk.Cevapta veremeyiz zaten; çünkü cemaat içinde olanlar bilir her şeyin ne kadar düzenli işlediğini ve her şeyin kılıfının olduğu.

    Açıkçası kitabı ben de okumadım ama okuyacağım zaman nelerin beni beklediğini biliyorum.

    Ayrıca benim en çok dikkatimi çeken Hanefi Avcı'nın benim kitabım belge ya da delil değil diyor.Ben delillerin yerini söylüyorum.Bunları bulmakta savcının işi diyor.

    Boş beleş gibi bir kitap gibi gözüküyor.Ancak kesinlikle üzerinde durulması gereken bir kitap.

    En kısa zamanda okuyacağım ama bizim buralara biraz geç gelecek gibi...

    YanıtlaSil
  2. evet kesinlike üzerinde durulması gereken bi kitap.. zaten savcılıkta dakka bir gol bir, hemen soruştırma açtı ve büyük bir ihtimalle yakında piyasadan toplatılıcak.. umarım toplatılmadan eline ulaşır ve merakını giderirsin sende :) meraklanılmayacak gibi de değil hani.. o kadar tantana koptu ki.. bütün akp ayağa kalktığına göre insanın midesinde bulantı olmuyor değil hani :p

    YanıtlaSil

yok mu 0.7 ucu olan?

hiç fark etmez aslında 0,5 yada 0.9 olması..

orta kara olsun diye 0.7..

şayet kalem traşınız varsa, o da fena derecede iş görür :)

neyse işte, korkma.. yaklaş!..

?

Fotoğrafım
İstanbul, Tokat, Türkiye
ben sezer; klasik uygulamalı, güdüsel bir hamle sonucu, anında dünyaya gelip, henüz olunmayan bir pratiğe zorunlu olarak itilmiş, nüfusa ilave bir insan..