Pazartesi, Kasım 15, 2010

roket yazıları: 1 "kalk haşmet kalk, sabah oldu!.."


ve bir telefon dıngıltısında öter sabah horozu.. beş dakka, üç dakka daha.. du biras daha derken haşmet, mayış mayış kalkmaya çalışır yataktan..

hırrr zırrr zaartt  (arada bir de osuruk sesi)
ulan ne çabuk doğdun gün.. ohhoo saate bak.. haa sahi beş dakka ilerdeydi sanki saat.. biras daha yumulayım.. nımnım hııhhh ııhhh.. çatırt, haşırr huşur.. ulen bu da kıvrım kıvrım, kaşımaktan kızamık çıkarıcam şimdi!.. 

gözleri kapanır gibi olur biras ve kurguladığı hayale devam eder haşmet bi kaç dakka daha.. 
... sahilde çok kalabalık biras.. şöyle tenha bi yer.. hahh.. hemide leylekler sıvanmış kumlara.. amaninn amann.. göbek içeri biras.. hıııppp.. burundan soluk.. havlu omuza.. uyuyo lan bunlar.. dur uyansınlar.. benim düşüm lan bu .. kalkın.. bakın banaa.. baksanıza olm.. pufff .. kaçtı bütün nefes.. göbek çıktı yelkenli gibi ortaya.. hıppp..  dur olmadı lan böyle.. en iyisi ev yapayım kendime!.. aha saat kaç oldu ?

uykunun sersem rafında bardak kıran haşmet, tek gözle saati süzer ve bi kaç dakikalık uyuklama senfonisine devam eder..
nerde lan bu telefon.. saatide çok küçük gösteriyo, bi ara ayarlamak lazım!.. var biras daha.. yav bu sağdan sola dönmeler öldürecek beni.. sol tarafıma yatamıyorum aq bi türlü.. kalbim osuruklanıyo, acayip bi haller.. neyse yeter dön sağa.. kol yastığın altına.. hiyayaa huuhh.. ıhhıı ıhhh.. nım nım nım.. ulen neydi o ilk okuldaki kızın adı.. ne güzel sarı saçları vardı.. bi kere karşısında ağlamıştım lan.. nasıda süzükmüşüm o zamanlar.. hep emel sayın'ın yüzünden!.. ahh bitane emel sayın daha bulsam evlenicem onla.. lan sanki sokakta kol gezip seni arıyolar!.. sanane lan..

ve kalkma saati gelmiştir haşmet'in
off en uyuz olduğum an.. lan şu sıcacık yatağı 100 lira verseler bırakmassın ama götü boklu işe yetişicen diye terk ediyosun.. bi kere daha sarılayım yorganıma.. ne kadar sıcacık, ulen böyle hayatın suyuna limon döküp içmek lazım.. ne kadar bayık lan böyle.. keşke hep içinden geçtiği gibi yaşasam.. haa oldu.. o çok sevdiğin biraları sidik doldurur öyle içersin!.. öff yeter çık yorgandan aq.. hiyyyaaa hııı huuhh.. hava daha karanlık be aq.. bu saatlerden bişey anlamadım ben.. 

resim: luis royo

6 yorum:

  1. hahaha okurken çok eğlendim :)
    o anları yaşadım hatta resmen.

    YanıtlaSil
  2. :) tşk.. haşmet'ten sevgilerle :p uyandı bakalım, işalla ileride yürütücezde :p

    YanıtlaSil
  3. tabi yaa,metin olmak lazım :D

    YanıtlaSil
  4. :D:D dayandığı yere kadar artık.. en fazla pamuğu tıkar gömeris haşmeti :P

    YanıtlaSil
  5. yyyyy. bana pamuğu tıkamak falan deme. lisede din hocası anlatırdı ceset yıkamak,pamuk tıkamak falan. hiç güzel şeyler gelmiyo aklıma:D

    çünkü en ince ayrıntısına kadar dinlemiştik.

    YanıtlaSil
  6. :D:D aman aman hiç gerek yok, kestim burda :p yalnız sizin hoca ek iş felan yapıyo heralde arada :P

    YanıtlaSil

yok mu 0.7 ucu olan?

hiç fark etmez aslında 0,5 yada 0.9 olması..

orta kara olsun diye 0.7..

şayet kalem traşınız varsa, o da fena derecede iş görür :)

neyse işte, korkma.. yaklaş!..

?

Fotoğrafım
İstanbul, Tokat, Türkiye
ben sezer; klasik uygulamalı, güdüsel bir hamle sonucu, anında dünyaya gelip, henüz olunmayan bir pratiğe zorunlu olarak itilmiş, nüfusa ilave bir insan..