Çarşamba, Haziran 30, 2010

Geronimo / Gokhlayeh


Özgürlük... Dışından ne kadar cafcaflı gözükse de içi tamamen boşalmıştır günümüzde. Sen ve ötekilerden oluşan ciğer-i kübralarınız tamamen kuruntu üzerine kuruldu. Malesef başkasının özgürlüğünün başladığı yerde senin işkembe-i kübrân doymak bilmediğinden ötürü, hep "kusma nöbetleri" geçirir oldu özgürlük...

"Ailemle birlikte güzelce yaşıyor ve güneşin tadından sarhoş olurken, dilediğimce yiyecek yiyor ve halkımla meşgul olarak  huzur içinde yaşıyordum. Sonra birgün beyaz adam çıkageldi ve huzuru kendisinin sağlayacağını söyledi. Durumdan birşeyler anlayamayan bizler, herşeyde olduğu gibi, beraberce yaşamaya da karşı çıkmadık. Sonrasında karınlarımız deşildi ve kadınlarımız ruhsuz torbalara dönüştürüldü. Her şeyi açıkça bildikleri halde, şimdi diyorlar ki ben kötü biriymişim. Hatta oradakilerin en kötüsüymüşüm. Ben ne yaptım ki? Ağaçların gölgesinde ailemle birlikte yaşayıp gidiyordum" diyor GERONİMO!

Zamanında Geronimo'nun verdiği mücadele, gölgesinde huzurluca uyuyabileceği bir ağaç içindi belki de. Ya bugün? Bugün gölgesinde huzurluca uyuyabileceğimiz bir ağaç kaldı mı? Zaten olanların da köküne "can suyu" niyetine kezzap dökülüyor.

Saniyede 30 km hızla dönen dünyanın içinde neler döndüğü pekte ırgalamaz insanları. Sanki herkes aynı anda çakma 3D gözlüklerini taktı ve kanın kızıla boyadığı nehirleri göremiyorlar. Nasılsa ekranda koşturan dinazorlar sizi ısırmazlar!.. Yanlızca kendi gölgesine saklanan koyunlar misali sıranın bir gün kedisine geleceğini kör-ememektedirler!

Sağırlaşan kulaklarını burjuva sorunlarına harcayan insanlar çoğalmıştır. Artık bencil, pislik, manyak bir insan modelini taşıyoruz geleceğe..

Dinleyin! Yoksa diliniz sizi sağır edecek!*

*Kızılderili Atasözü

2 yorum:

  1. nerde o eski dünya, diyorum.. bu çok şeye verdiğim cevap olarak yeter de artar bile sucuğumarmudum.

    YanıtlaSil
  2. :) hep yeni kalan eskiler, biraz daha tozlandıkça, rüzgar kaldıramıyo artık yerinden dude..

    YanıtlaSil

yok mu 0.7 ucu olan?

hiç fark etmez aslında 0,5 yada 0.9 olması..

orta kara olsun diye 0.7..

şayet kalem traşınız varsa, o da fena derecede iş görür :)

neyse işte, korkma.. yaklaş!..

?

Fotoğrafım
İstanbul, Tokat, Türkiye
ben sezer; klasik uygulamalı, güdüsel bir hamle sonucu, anında dünyaya gelip, henüz olunmayan bir pratiğe zorunlu olarak itilmiş, nüfusa ilave bir insan..